Hoe werkt het

1

Is het veilig? Doet het pijn?

behandeling word afgeraden bij personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA licht en het medicijn psoraleen (PUVAbehandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen, diabetes of een hartaandoening. Patiënten die medicijnen gebruiken die de lichtgevoeligheid vergroten vóór de behandeling moeten overleggen met hun arts. De eerste 24 uur na de behandeling hebben veel patiënten last van gevoelige en/of pijnlijke tanden. Dit is normaal en komt meestal in lichte mate voor. Gewoonlijk verdwijnt gevoeligheid en/of pijn in de tanden binnen een dag of enkele dagen na de behandeling. Bij overgevoelige personen kan het ongemak langer aanhouden .bij mensen met gevoelige tanden, afwijkend tandvlees, blootliggende tandhalzen of tandwortels, afgesleten tanden, beschadiging van het tandglazuur, gescheurde of gebroken tanden, niet gevulde gaatjes, lekkende vullingen of andere aandoeningen die tot gevoelige tanden leiden of waardoor de gel de tand kan binnendringen, is na de behandeling vaak sprake van heviger en langduriger ongemak door gevoelige en/of pijnlijke tanden. Vermijd ook de eerste 24 uur na de behandeling hete of koude dranken


2

Hoe werkt de behandeling?

Eerst zullen wij een gebitscheck-up doen, kronen, facings, vullingen, blootliggende tandhalzen kunnen voor het tanden bleken van belang zijn. De behandeling begint met het bepalen van de kleur. Daarna wordt er een mondspreider in de mond aangebracht om de tanden vrij te houden van de lippen. Dan zal het tandvlees droog worden geblazen. Er kan indien u allergisch bent, op het tandvlees, rond de tanden, een siliconen beschermlaagje aangebracht worden, die met een uv lampje wordt uitgehard. Dan wordt de whitening gel op de tanden aangebracht. Hierna wordt de Whitening accelerator 3 x 20 minuten op je tanden gericht. Tussendoor wordt nieuwe whitening gel aangebracht. Tijdens de behandeling kan je ontspannen naar de radio luitseren. Na de 3 x 20 minuten wordt de gel en de mondspreider verwijderd. Als laatste wordt een fluoride gel ter versterking van het tandglazuur, even naspoelen met water en kijk maar in de spiegel voor het resultaat!

3

Hoe wit worden mijn tanden na één behandeling?

Er wordt door een aantal tandenbleekklinieken een te hoog verwachtingspatroon geschetst met reclamekreten zoals: “uw tanden tot 16 tinten witter!” Pure onzin want dit is absoluut niet haalbaar met één behandeling, reëel is een gemiddelde verbetering van 5 tot maximaal 10 tinten lichter in het gunstigste geval. Uiteraard zijn de eindresultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden welke genetisch is bepaald. Je tanden worden zo wit als ze kunnen worden maar de één heeft nu eenmaal wittere tanden van zichzelf als de ander. Wij proberen iedereen naar tevredenheid te behandelen maar sommigen hebben iets minder resultaat behaald dan anderen wat te maken heeft met de oorspronkelijke kleur van de tanden wat genetisch is bepaald, net als het pigment van de huid maar over het algemeen kan iedereen tevreden zijn over de behandeling. Dat je er voor een aantal uur gevoelige tanden aan over houdt, zeker niet iedereen heeft daar overigens last van. Papier witte tanden bestaan niet, dan moet je facings nemen dus alles wat je ziet op tv en in de bladen is veelal gephotoshopd en nep! Sommige mensen die hun tanden recentelijk hebben laten bleken raken al heel gauw gewend aan de nieuwe kleur waardoor ze het idee hebben dat de tanden niet meer zo wit zijn na een aantal maanden, doorgaans zal de kleur na een aantal maanden hooguit twee tot drie tinten teruglopen, echter tanden zijn nu eenmaal aan verkleuring onderhevig dus de mate van verkleuring is mede inherent aan wat je eet en drinkt, en eventueel rookt.